Toegang tot het recht

Lees hier alvast enkele citaten uit uiteenzettingen, interviews of publicaties van de afgelopen jaren. Zij weerspiegelen in het kort mijn visie over het hier besproken onderwerp. Op het citaat kan u doorklikken naar de ruimere context van het citaat.

“In België hebben asielzoekers tijdens de asielprocedure recht op juridische bijstand van een advocaat. Voor minvermogenden (bijvoorbeeld minderjarigen) is die gratis.”

Nieuwsbrief Balie Brussel / 22 december 2015 – Voorwoord van Stafhouder Kathleen Vercraeye

“Ik geloof persoonlijk wél dat een breed gepromote rechtsbijstandsverzekering, gekoppeld aan een fiscale aftrekbaarheid, een deel van de oplossing kan zijn voor juridische dienstverlening door advocaten aan particulieren . Op voorwaarde dat die verzekering een ernstige dekking biedt voor de meest voorkomende geschillen én er van bij het begin van het conflict plaats is voor de advocaat , die door de verzekerde vrij kan gekozen worden, niet alleen om te pleiten maar ook voor advies, bemiddeling of arbitrage.”

Rede uitgesproken door Stafhouder Kathleen Vercraeye op de Plechtige Openingszitting van 4 maart 2016

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s