Ondernemersrisico & uitdagingen van het beroep

Lees hier alvast enkele citaten uit uiteenzettingen, interviews of publicaties van de afgelopen jaren. Zij weerspiegelen in het kort mijn visie over het hier besproken onderwerp. Op het citaat kan u doorklikken naar de ruimere context van het citaat.

“Wie geen kwaliteitsvol werk kan leveren, stelt zich bloot aan risico’s op aansprakelijkheidsvorderingen. Ook hier zal mijns inziens de Orde, lokaal en overkoepelend, haar verantwoordelijkheid moeten nemen.”

Nieuwsbrief Balie Brussel / 27 oktober 2015 – Voorwoord Stafhouder Kathleen Vercraeye

“Er is geen monopolie op juridisch advies in België. het is dus van belang dat de advocatuur niet onder – doet voor die anderen en excelleert in de kwaliteit van haar dienstverlening. de advocatuur moet een toegevoegde waarde bieden, wil zij deze steeds groter wordende concurrentie het hoofd kunnen blijven bieden.”

het Poelaertplein, jaargang 22, nr.5, p. 4-7

“Een advocaat wil naast werken ook nog wel leven en dromen waarmaken, voor zichzelf en voor zijn dierbaren, nu en in de toekomst. Kortom: er moet naast een behoorlijke verloning (de billijke erelonen) ook verder gezorgd worden voor een goed (sociaal) statuut.”

Nederlandse Orde van Advocaten bij de Balie te Brussel – Jaarboek 2015-2016 – uittreksel uit het interview tijdens de Algemene Vergadering 2016

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s