Maatschappelijk debat

Lees hier alvast enkele citaten uit uiteenzettingen, interviews of publicaties van de afgelopen jaren. Zij weerspiegelen in het kort mijn visie over het hier besproken onderwerp. Op het citaat kan u doorklikken naar de ruimere context van het citaat.

“Advocaten hebben immers bepaalde idealen, zoals de bereidheid om misbruik en schending van rechten aan te klagen en de fundamentele vrijheden te beschermen”

Zijn wij CHARLIE? – 14 jan 2015 – website Balie Brussel

“Een veilige toegang tot de rechter blijft een minimumvereiste, want niet alle conflicten los je op met arbitrage, bemiddeling of een elektronische onlineprocedure.”

Nieuwsbrief Balie Brussel / 1 december 2015 – Voorwoord Stafhouder Kathleen Vercraeye

“De Orde van Vlaamse Balies , die de gesprekspartner is van de overheid en die de wetgeving screent aan de hand van die basiswaarden, heeft een belangrijke taak op dat vlak. Ongeveer 80 jaar geleden heeft heel Europa, en bij uitbreiding de wereld, ondervonden hoe vlug de wetgeving en de rechtspraak naar de hand van een dictatoriaal onmenselijk regime kan worden gezet. Ik begrijp en ben van mening dat discretie meestal essentieel is om krachtig te kunnen lobbyen , maar als het gaat om fundamentele rechtsbeginselen, moet het debat luid en duidelijk én publiek gevoerd worden, dus ook in de media.”


Rede uitgesproken door Stafhouder Kathleen Vercraeye op de Plechtige Openingszitting van 4 maart 2016

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s