Hervorming van justie

Lees hier alvast enkele citaten uit uiteenzettingen, interviews of publicaties van de afgelopen jaren. Zij weerspiegelen in het kort mijn visie over het hier besproken onderwerp. Op het citaat kan u doorklikken naar de ruimere context van het citaat.

“Rechtzoekenden mogen niet de dupe zijn van de reële disfuncties en ernstige structurele problemen bij Justitie.We blijven dan ook benadrukken dat er meer middelen – financiële en menselijke – nodig zijn voor Justitie, want kwaliteitsvolle justitie heeft een prijs, niet alleen financieel.”

Opiniestuk “Roepen wij in de woestijn” –  verschenen in de Tijd op 7 juni 2016

“De advocatuur heeft zelf al veel geïnvesteerd in hard- en software. Het is nu aan de overheid om de koppeling met de informaticasystemen van justitie mogelijk te maken. Dat kan een grote tijdswinst opleveren. Desnoods kan de balie zelf tablets kopen voor de griffiers – in Antwerpen is dat gebeurd – maar zonder die koppeling heeft dat geen zin.”

“Goede justitie kost geld” interview met Stafhouder Kathleen Vercraeye voor het programma “De Kenners” op BRUZZ.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s