Openingsplechtigheid Gerechtelijk Jaar 2014-2015 aan de Brusselse Balie

De Voorzitter van het VPG, mr. Joris Roesems, de Stafhouder van de Nederlandse Orde van Advocaten bij de Balie te Brussel, mr. Kathleen Vercraeye en Prof. Dr. Kim Van der Borght

De Voorzitter van het VPG, mr. Joris Roesems, de Stafhouder van de Nederlandse Orde van Advocaten bij de Balie te Brussel, mr. Kathleen Vercraeye en Prof. Dr. Kim Van der Borght

Bij de opening van het gerechtelijk jaar wil de traditie dat de Stafhouder van de Nederlandse Orde van Advocaten bij de Balie te Brussel, eveneens het woord neemt en de openingsredenaar van repliek dient. Voor die openingsrede deed het Vlaams Pleitgenootschap, die deze plechtigheid organiseert, een beroep op professor Kim Van der Borgt. Zijn  uiteenzetting over het Chinese rechtssysteem onder de titel ‘China: de rechtsorde zoals we ze kennen?’, kreeg een eerste repliek van meester Joris Roesems, de voorzitter van het Vlaams Pleitgenootschap, waarna hij het woord gaf aan Stafhouder Kathleen Vercraeye.

Op een gevatte manier lichtte de Stafhouder toe waarom de openingsrede haar op haar honger liet en ze nodigde iedereen uit om ondermeer na te denken over de kernwaarden van de advocatuur in het Westen en wat de mogelijke conflicten kunnen zijn bij contacten met Chinese advocaten en hun cliënten. In de bijlage kunt u lezen hoe de Stafhouder haar redenering met concrete voorbeelden staaft en een aantal conclusies formuleert.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s