Solidariteit

Zeker voor de jonge advocaten, maar niet alleen voor hen, is aandacht voor de sociale voorzieningen noodzakelijk. Een minimumsolidariteit tussen de advocaten en bescherming door collectieve voorzieningen op het vlak van beroepsaansprakelijkheid, gewaarborgd inkomen bij ziekte en invaliditeit, hospitalisatie en pensioenvoorzieningen zijn geen overbodige luxe. Burn-out en depressie is een van de grootste gezondheidsrisico’s. Bij jonge advocaten omdat ze starten, bij solisten omdat ze er alleen voor staan en bij advocaten in een kantoor omdat er onderlinge concurrentie heerst. Werken aan preventie lijkt mij geen luxe. Tijdig op pensioen kunnen gaan moet realiseerbaar zijn. Dit jaar zijn we begonnen met de opstart van het project welzijn op het tableau. Bestaande initiatieven en voorzieningen zoals Advocaten voor advocaten (Noab Stichting) en het Solidariteitsfonds worden in kaart gebracht, gecoördineerd met het oog op optimalisatie.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s