Samenwerken met andere beroepsgroepen

Ook het samenwerken met andere beroepsgroepen en de problematiek van de inbreng van het vreemd kapitaal in de advocatenkantoren zal blijven de aandacht vragen tijdens de volgende jaren.

Onze eigen reglementering is onvolmaakt en voorwerp van bespreking binnen de algemene vergadering van de Orde van Vlaamse Balies. Wat mij betreft, kunnen alle opties onderzocht en besproken worden, evenwel vanuit het respect voor de kenwaarden van wat een advocaat moet zijn: onafhankelijk, zijn of haar beroepsgeheim respecterend. Hij of zij voorkomt belangenconflicten en laat het belang van de cliënt primeren.

De CCBE heeft over het vreemd kapitaal recent haar standpunt ingenomen “the CCBE considers that the investment of third party capital (equity) in law firms and certainly a majority interest may constitute a severe danger tot the proper practive of the legal profession and thus to the sound adminsitration of justice as well as citizens’ access to justice’.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s