Hervorming juridische bijstand

Een ander brandend actueel dossier, is een kwaliteitsvolle juridische bijstand door advocaten voor minvermogenden. Bijstand door een onafhankelijke advocaat is essentieel en veronderstelt dat hij of zij hiervoor op een gepaste manier vergoed wordt.

De noodzakelijke grondige hervorming is er nog niet gekomen. De nieuwe regering to be zal deze problematiek moeten aanpakken. De advocatuur heeft visie op de hervormingen tijdens de vorige legislatuur naar voren gebracht en zal hiervoor moeten blijven ijveren.De implementering van de Europese richtlijn ‘bijstand van een advocaat bij het verhoor” (Salduz) zal een huzarenstuk worden, niet alleen organisatorisch, maar ook budgettair.

De Nederlandse Orde van Advocaten bij de balie te Brussel kent de juridische bijstand in al haar complexiteit van zaken en cliënten. Diensten worden verleend in alle talen. Die ervaring moet zij onder de aandacht brengen en delen met de beleidsniveaus en decisionmakers.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s